Ειδήσεις

ΡΑΠΤΗΣ Αρτοποιΐα - Κουλουροποιΐα

Ι.ΣΤΑΪΚΟΥ 66, ΑΓΡΙΝΙΟ

ΤΗΛ: 26410 25773

 

Μαμασούλας Κων/νος

 Γοργοποτάμου 1,1ος ορ., Αγρίνιο, 2641046322, 6977082452

Ροβίσης Απόστολος

Οικονόμου Κων/νος

Παπαϊωάννου Χρήστος

Ντάσης Άγγελος

IMG 0006 

 

5.12.12  (Ψήφισμα) 

Εμείς οι επαγγελματίες και βιοτέχνες του Αγρινίου, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, συγκεντρωθήκαμε σήμερα  5 Δεκεμβρίου 2012 στα γραφεία του υποκαταστήματος  Ο.Α.Ε.Ε. για να διαμαρτυρηθούμε για την τραγική κατάσταση, στην οποία μας έχουν οδηγήσει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και η διοίκηση του Ο.Α.Ε.Ε.,  οι οποίοι βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου, κάνουν ότι δεν ξέρουν ότι μέχρι σήμερα το 50% των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ δεν μπορούν λόγω πραγματικής οικονομικής δυσχέρειας και υπό το βάρος παλαιότερων οφειλών να ανταποκριθούν στην πληρωμή των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων, ανάλγητοι και κωφοί στις φωνές απόγνωσης και στις εκκλήσεις άμεσης βοήθειας, που τους απευθύνουμε καθημερινά.

Από εδώ όλοι μαζί δηλώνουμε ότι  θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά μας που είναι:

1.     Πάγωμα  (κεφαλαιοποίηση) για την κρίσιμη περίοδο 2012 – 2014 των παλιών οφειλών και δυνατότητα  με την καταβολή μίας τουλάχιστον εισφοράς ανά εξάμηνο να θεωρούμαστε ασφαλιστικά ενήμεροι και γα γίνεται θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας μας.

2.     Άμεση ενεργοποίηση του λογαριασμού Ασφάλισης Ανεργίας για αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολούμενους και αποσύνδεση του επιδόματος ανεργίας από οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. 

3.     Σταμάτημα της κοροϊδίας στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων διαδοχικής ασφάλισης

4.     Αύξηση του ποσοστού του ΑΕΠ για τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και όχι τη διάλυσή του, με σκοπό την ιδιωτικοποίησης της υγείας, την πτώχευσή της και την αντικατάστασή τους από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες

5.     Αξιοποίηση των πόρων (περισσότερα από 20 εκατομ. €), που έχουν συγκεντρωθεί στον Ειδικό Λογαριασμό Εργατικής Εστίας για την οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού αποκλειστικά για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του Ο.Α.Ε.Ε.  και άμεση χορήγηση των δελτίων

6.     Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον Ο.Α.Ε.Ε.

7.     Ιατροφαρμακευτική κάλυψη ασφαλισμένων στον Ο.Α.Ε.Ε. που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους

8.     Κατάργηση της νέας αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια

9.     Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 20%

 

Πλυταριάς Θεόδωρος

  1

Παπαδόπουλος Κων/νος

IMG

JoomSpirit